Ο Σταμάτης Γονίδης μιλώντας στην κάμερα του star εξήγησε τους λόγους που το σχήμα όπου εμφανιζόταν με την Έλλη Κοκκίνου και τη Στέλλα Καλή “έκλεισε” μία εβδομάδα μετά την πρεμιέρα τους, για τα τα προβλήματα που είχε με την Εφορία και για τα μέτωπα που άνοιξε εξαιτίας των δηλώσεών του με συναδέλφους τους.

«Ήταν δική μου απόφαση να μη συνεχίσω, γιατί ο επιχειρηματίας μου έκανε πρόταση να δουλεύουμε κάθε Σάββατο. Και επειδή δεν είμαι καραγκιόζης έτσι ώστε όταν δεν έχει ρεζερβέ να προφασίζομαι ασθένεια, έχω μάθει στη ζωή μου πώς ό, τι δεν λύνεται, κόβεται. Δεν έχω μάθει να λέω φανφάρες. Η κρίση έχει χτυπήσει όλα τα μαγαζιά. Μόνο που εμείς,  δεν μπορέσαμε να οργανωθούμε με μειωμένα εισιτήρια, όπως έκαναν άλλα μαγαζιά, γιατί ξεκινήσαμε αργά» είπε ο τραγουδιστής για το σχήμα που “έκλεισε” πριν προλάβει καλά καλά να ξεκινήσει.

Το  λουκέτο άφησε πίσω ανθρώπους που έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά μέσα στις γιορτές. Ο Σταμάτης Γονίδης αφήνει να εννοηθεί, ότι είναι καλύτερα άνεργοι παρά απλήρωτοι από ένα σχήμα που δεν είχε κρατήσεις.

«Κάποιοι θα πουν «καλά, άφησες τόσες οικογένειες χωρίς δουλειά»; Και σε αυτό έχω απάντηση. Για 4 μεροκάματα το μήνα, οι μουσικοί θα έπαιρναν 400 Ευρώ. Ας πάρουν το επίδομα ανεργίας. Η λουλουδού θα πάρει 50 ευρώ μεροκάματο, εάν δεν έχει δουλειά, δηλαδή 200 ευρώ το μήνα. Αυτός είναι μισθός Βουλγαρίας. Μπορείς να ζήσεις με αυτά τα χρήματα;», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Ο Σταμάτης Γονίδης που έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, από τον Νότη Σφακιανάκη μέχρι τον Στέλιο Ρόκκο, “ρίχνει” τα καρφιά του σε Έλλη Κοκκίνου και Στέλλα Καλή.  «Όπως τραγουδάνε όλα τα κορίτσια, τραγουδάνε και αυτά. Αν έπαιρνα μεγαλύτερα ονόματα, δεν θα πληρώνονταν ούτε οι μουσικοί. Για αυτό όταν κάτι δεν πάει καλά, το σταματάς» είπε.

Όπως λέει, η απόφαση δεν ήταν εύκολη αλλά ήταν καλύτερη για όλους. Από τους τραγουδιστές μέχρι τους μουσικούς και τους σερβιτόρους. ,«Μου αρέσει να ρισκάρω και να κάνω θαύματα. Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσα να κάνω θαύμα».

Ο Σταμάτης Γονίδης μίλησε επίσης και για τα προβλήματα που είχε με την Εφορία, λέγοντας: «Έλεγα στο λογιστή  να δηλώσει τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου και μου έλεγε, ότι εμείς δεν δηλώνουμε, γιατί είμαστε μάγκες. Με κατέστρεψε. Το ίδιο έκανε και σε άλλους καλλιτέχνες. Μου ήρθε πρόστιμο από την Εφορία 850.000 Ευρώ. Δούλευα 5 χρόνια αποκλειστικά για να πληρώσω την Εφορία. Ήταν μεγάλη ζημιά και γι’ αυτό πήγα στον ψυχολόγο».

Όσο για το τι θα κάνει ο Σταμάτης Γονίδης επαγγελματικά από εδώ και πέρα; Δεν θα εμφανιστεί σε κάποιο άλλο νυχτερινό κέντρο, αλλά θα αρκεστεί σε κάποια εξτρά σε Ελλάδα και εξωτερικό.