Η όμορφη ψυχολόγος από τη Θεσσαλονίκη Σάντυ Κουτσοσταμάτη είναι μία ευτυχισμένη μανούλα πια και απολαμβάνει κάθε στιγμή με την μικρή πριγκίπισσά της.
Δύο εβδομάδες σχεδόν μετά τη γέννηση της δέυτερης κόρης, Ιωάννα μοιράζεται με τις φίλες της στο προσωπικό της blog, missbloom τις πρώτες μέρες με το παιδί της στο σπίτι, το κλείσιμο, την διατροφή που ακολουθεί, αλλά και τη στήριξη του συζύγου της.

“Έχουν περάσει 12 μέρες και το κλείσιμο στο σπίτι για σαράντα μου φαίνεται παράλογος άθλος. Λέω “παράλογος”, γιατί αν η μητέρα αισθάνεται καλά να βγει, αν ευνοεί ο καιρός, αν δεν πηγαίνει σε μέρος με πολύ κόσμο και φυσικά αν είναι προσεκτική στα θέματα υγιεινής, γιατί να πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στο σπίτι; Στις 7 ημέρες λοιπόν έβαλα τη μικρή στον μάρσιπο και πήγαμε οικογενειακή βόλτα. Η μαμά μου, πιο παραδοσιακή, μου σταυροκοπιόταν… Για εμάς όμως όλα έμοιαζαν φυσιολογικά.

(…)Σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου παίζει η αυτοεικόνα μου. Το τι βλέπω όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Αν και τα κιλά που έβαλα θεωρούνται φυσιολογικά (13), εγώ βλέπω ένα άλλο σώμα στον καθρέφτη. Μια περίεργη κοιλιά, πρηξίματα και όλα τα σχετικά….( Αν έχεις περάσει εγκυμοσύνη και με καταλαβαίνεις… ) Έτσι, ξεκίνησα ήδη διατροφή…
Τρώω κάθε 3 ώρες (δεν αντέχω και διαφορετικά) κ προσέχω τους συνδυασμούς τροφών.

Αυτή τη φορά ανακάλυψα την τεχνική του καρότου. Αφήνω ένα καθαρισμένο καρότο στο ψυγείο και όποτε ετοιμάζομαι για επιδρομή ανοίγω την πόρτα και το βλέπω μπροστά μου. Έτσι τρώω εκείνο. Το καρότο έχει την ιδιότητα να μας φουσκώνει. Σε μένα λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Δοκίμασέ το! Επιπλέον είναι τρομερά υγιεινό και ωφέλιμο για σένα που θηλάζεις.

Προσπάθησε να μην σε πιάσει πανικός και ζυγίζεσαι κάθε μέρα. Απλά βάλε ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου.

Προσωπικά, με βοηθά απίστευτα ο άντρας μου, ο οποίος προσπαθεί πάντα να με ανεβάσει. Πολύ σημαντικό να σε στηρίζει ο σύντροφός σου…(…)

Μέσα στην πραγματικά υπέρμετρη ευτυχία που νιώθω, έχω και συναισθήματα εγκλωβισμού, τα οποία προσπαθώ να ελέγξω μέσω της εκλογίκευσης. “Εντάξει, μόλις γέννησες, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα…”  , λέω στον εαυτό μου.

Αυτά είναι τα νέα μου τις πρώτες μέρες στο σπίτι…

Μην ξεχνάτε να μoυ στέλνετε τα μηνύματά σας κ να μου δίνεται ιδέες για καινούρια θέματα!

Να είστε καλά!
Σ.”