«Εγωίστρια» και «άπληστη» χαρακτηρίζουν την Kim Kardashian οι θαυμαστές, καθώς κατηγορείται ότι επιχείρησε να πλουτίσει κι άλλο, αυτή τη φορά όμως σε βάρος των πληγέντων της βιβλικής καταστροφής στις Φιλιππίνες.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν υπόνοιες ότι παρακρατά το 90% των κερδών από την πολυδιαφημισμένη δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς που διοργάνωσε η ίδια, με στόχο την αρωγή αυτών των ανθρώπων.

Η 33χρονη ριάλιτι σταρ, που μόνον φέτος κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια, την περασμένη εβδομάδα προμοτάρισε η ίδια τη δράση στο προσωπικό της ιστολόγιο, αναφέροντας ότι: «ένα μέρος των χρημάτων θα πάνε στη μη κερδοσκοπική οργάνωση International Medical Corps, η οποία προσφέρει κρίσιμης σημασίας ιατρικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένα νησιά, όπου οι οικογένειες αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και βασικές παροχές, όπως τροφή, πόσιμο νερό και βασικά φάρμακα».

Αυτό που δεν ανέφερε η Kardashian ήταν ότι αυτό το «ποσό» θα ανερχόταν στο πενιχρό 10% των εσόδων. Η λεπτομέρεια αυτή ήταν καλά κρυμμένη στα ψιλά γράμματα. Όσο για τα χρήματα θα προέρχονταν από την online πώληση ρούχων και αξεσουάρ από πασίγνωστους σχεδιαστές και οίκους, όπως ο Marc Jacobs, η Chanel, οι Dolce & Gabbana και η Prada.