Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Τζορτζ Κλούνεϊ μετά τον γάμο του, τον Σεπτέμβριο, με την γοητευτική δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν θέτει υποψηφιότητα για κυβερνήτης!

«Έχει μεγάλες φιλοδοξίες και σκοπεύει να μπει στην πολιτική στο άμεσο μέλλον. Θέλει να κάνει μεγαλύτερο ανθρωπιστικό έργο κι ελπίζει να ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών», αναφέρει πηγή από το «στρατόπεδο» του κόμματος.

Οι φήμες θέλουν τον 53χρονο ηθοποιό να παίρνει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ακολουθώντας τα χνάρια του συναδέλφου του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, που διετέλεσε κυβερνήτης της Καλιφόρνια επί οκτώ χρόνια (2003 – 2011).

Αν και επισήμως τα δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται ο Κλούνεϊ να ασχοληθεί με την πολιτική.

Άλλλωστε ο Κλούνεϊ εκτός από καλός φίλος και υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα, ασχολείται χρόνια με τον πολιτικό ακτιβισμό, με εκστρατείες κατά της φτώχειας στις ΗΠΑ, για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Νταρφούρ του Σουδάν, ενώ πρόσφατα έκανε παρέμβαση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο χρόνος θα δείξει…