Το “Πρωινό mou” ξεκίνησε σήμερα χωρίς τον παρουσιαστή Πέτρο Κωστόπουλο. Η Τζένη Μπαλατσινού έκανε χιούμορ μάλιστα, λέγοντας πως μεταμόρφωσε τον Πέτρο Κωστόπουλο σε σκύλο και πως θα επανέλθει στις 31 Δεκεμβρίου! “Η αλήθεια είναι πως είχε κάποια επείγουσα δουλειά και πως μπορεί να μην προλάβει να έρθει καθόλου στην σημερινή εκπομπή…” είπε χαρακτηριστικά η σύζυγός του.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της ομάδας της εκπομπής για τα lifestyle  θέματα, η Τζένη Μπαλατσινού ρωτάει: “Και ο Πέτρος τι λέει για όλα αυτά; “, κι εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στο πλατό μία κούκλα βιτρίνας στην οποία είχαν βάλει κουστούμι, πουκάμισσο και γραβάτα και στα χέρια της είχαν τοποθετήσει ένα κομμάτι χαρτόνι στο οποίο έγραψαν πάνω: “Όλοι κάνουν το κουνέλι”.

Η αλήθεια είναι άλλη και σοβαρή. Οι αρχές προχώρησαν σήμερα το πρωί στη σύλληψη του παρουσιαστή και πρώην εκδότη της εταιρίας Imako Εκδοτική Α.Ε για χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην εκδότης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και συνελήφθη. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

petros2

petros

Μπορεί στην αρχή να το πήραν στην πλάκα και να παρουσίασαν έναν σκύλο στη θέση του παρουσιαστή, Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά επειδή τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα, η Τζένη Μπαλατσινού θέλησε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις στην εκπομπή, σχετικά με την περιπέτεια του πρώην εκδότη με τις Αρχές. “Επειδή μου έρχονται διάφορα μηνύματα για διάφορες ανακρίβειες σε site. Ο Πέτρος σήμερα λείπει επειδή πρέπει να περάσει μια νομική διαδικασία. Πέρασε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, είναι για μια υπόθεση για την πτώχευση της ΙΜΑΚΟ για πλημμέλημα, δεν είναι κάτι εξωφρενικό… Δεν έχει συλληφθεί” είπε χαρακτηριστικά η σύζυγός του. 

 Η Τζένη Μπαλατσινού για τη σύλληψη του Πέτρου Κωστόπουλου

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος φέτος παρουσιάζει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στο Mega, υπήρξε για χρόνια εκδότης με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον τομέα του περιοδικού Τύπου και του ραδιοφώνου. Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την Imako Εκδοτική Α.Ε., λανσάροντας τα περιοδικά Nitro και DownTown και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά Esquire, InStyle, OK!, People, Nitro και DownTown. Στην εκδοτική εταιρία ανήκουν επιπλέον τρείς ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).

Από το 2011, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά την μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G PAPER, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ. Ο Κωστόπουλος με κείμενό του έδωσε την δική του οπτική για τα γεγονότα, και δεσμεύτηκε να επιστρέψει.

 

Η Τζένη Μπαλατσινού στην αρχή της εκπομπής για την απουσία του Πέτρου Κωστόπουλου από την εκπομπή