Ο Άλκης Κούρκουλος είναι ένας από τους πιο ακριβοθώρητους ηθοποιούς. Σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις και ακόμα πιο σπάνια μπορεί κάποιος να δει μια φωτογραφία paparazzi στα περιοδικά. Δεν συχνάζει σε κοσμικά «στέκια» και δεν είναι μέρος αυτού που αποκαλούν «star system».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «HELLO», ο γνωστός ηθοποιός καταθέτει την άποψή του για την έννοια της λέξης «σόουμπιζ».

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξή του…

Αποφεύγετε το ρόλο του «επώνυμου». Θα δώσετε συνέντευξη μόνο για την δουλειά σας και πολύ δύσκολα. Άλλος στη θέση σας, και με την δική σας ταυτότητα, θα τα έκανε όλα αυτά και χωρίς να έχει προφανή λόγο.

Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε, αλλά βρίσκονται γύρω μας άνθρωποι, οι οποίοι υπάρχουν μόνο μέσα απ΄ αυτό. Δεν παρακολουθώ, αλλά όταν ανοίξεις ένα περιοδικό, βλέπεις πρόσωπα τα οποία έχουν βρεθεί σε κοσμικά καλέσματα και δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί οι «celebrities»! Κι αυτή η λέξη «σόουμπιζ» με εκνευρίζει! Δεν υπάρχει σόουμπιζ! Ποια σόουμπιζ; Θέατρο έχουμε, έναν κινηματογράφο, είχαμε τηλεόραση, ποια είναι λοιπόν η σόουμπιζ; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό!