«Είναι μια εξέταση που μας κρατά σε αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, αλλά πάντα πρέπει να θυμόμαστε να την κάνουμε. Μην φοβάστε κυρίες μου», με αυτά τα λόγια η πολύ γνωστή ηθοποιός και μοντέλο προέτρεψε όλες τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφία και να προσέχουν την υγεία τους.

Η ίδια μάλιστα ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media αμέσως μετά την εξέταση και συμπλήρωσε: «Μετά τα 40 πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο μαστογραφία. Εγώ μόλις έκανα την δική μου σήμερα το πρωί. Να θυμάστε πάντα να την κάνετε, αν και είναι αγχωτική».

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ μάλιστα παλιότερα είχε μιλήσει για τον θάνατο της γιαγιάς της από καρκίνο του μαστού. «Ήταν 75 η γιαγιά μου όταν ανακάλυψε τον όγκο στο στήθος της και φοβόταν πολύ να μιλήσει σε κάποιον γι’ αυτό. Νομίζω ήλπιζε ότι αν το αγνοούσε, ο όγκος θα έφευγε από μόνος του… Το 1987 η λέξη καρκίνος ήταν μια βρώμικη λέξη-ταμπού που κανείς δεν την ξεστόμιζε.  Σήμερα βγαίνουμε στα μπαλκόνια και την βροντοφωνάζουμε», είχε πει.

Εδώ και 20 χρόνια η ίδια είναι το πρόσωπο μεγάλης και πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών στην καμπάνια για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

lizhurley