Τελευταία, η συχνότητα δημοσίων εμφανίσεων του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου και της αδελφής του Σοφίας, βασίλισσας της Ισπανίας, μετά την στέψη του γιου της Φελίππε στο θρόνο, ενισχύει τις υποψίες ότι πίσω από όλες αυτές τις κοσμικές εκδηλώσεις υπάρχουν άλλου είδους προθέσεις. Σε δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στο μουσείο της Ακρόπολης η Σοφία με αφορμή την ονομαστική της εορτή παραβρέθηκαν ουκ ολίγοι γαλαζοαίματοι: Από την αδελφή του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, πριγκίπισσα Ειρήνη μέχρι τον βασιλιά Συμεών της Βουλγαρίας και την βασίλισσα της Δανίας.

Το δείπνο που διοργάνωσε χθες το βράδυ ο «Γκλύξμπουργκ» στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, με αφορμή τα 50 χρόνια γάμου του με την Άννα Μαρία, θεωρητικά αποτελεί ένα κορυφαίο κοσμικό γεγονός.

Η παρουσία των βασιλικών οίκων έδωσε μεγαλύτερη λάμψη στην εκδήλωση με τα διεθνή και τα εγχώρια Μέσα παρόντα. Δεν έλειψαν ούτε οι αδιάκριτες ερωτήσεις δημοσιογράφων προς την Σοφία για το ενδεχόμενο χωρισμού της από τον Χουάν Κάρλος.

Λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Πέμπτης κατέφτασαν στον Ναυτικό Όμιλο ισχυροί επιχειρηματίες, Προετοιμασίες στον Ναυτικό Όμιλο εφοπλιστές, μιντιάρχες, εκπρόσωποι βασιλικών οίκων και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρείν και της πολιτικής.

Εκτός από το ζεύγος Γκλύξμπουργκ, τη βασίλισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Ειρήνη, ήταν εκεί και τα παιδιά του Κωνσταντίνου: Παύλος, Νικόλαος, Αλεξία, Θεοδώρα και Φίλιππος. Παράλληλα το παρών έδωσαν η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με τη σύζυγό του Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας με τη σύζυγο του Αικατερίνη, καθώς επίσης ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Μίνως και η Μαρί Κυριακού, ο Σταύρος Ψυχάρης, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Σπύρος Καπράλος, ο Μ.Νομικός κ.α..

konstantinosomilos

nikolaos

sofia

mari

dora

carlos

kapralos

psixaris

venedikti

zoila

vardinogiani

konstantinos1

omilos3

omilos1

omilos2