Ανακοινώθηκαν, όπως  κάθε χρόνο, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία αντί-Όσκαρ ή αλλιώς Χρυσά Βατόμουρα. Ο ιστότοπος Razzies.com δημοσίευσε τα ονόματα των υποψηφίων για τις χειρότερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς.

Πολλοί επιφανείς ηθοποιοί του Χόλιγουντ είναι στην λίστα για να παραλάβουν το απεχθές βραβείο. Ένας από αυτούς είναι ο υποψήφιος για τρία βραβεία Όσκαρ και κάτοχος μιας Χρυσής Σφαίρας, Τζόνι Ντεπ ο οποίος βρίσκεται πρώτος στη λίστα των Βατόμουρων για την ερμηνεία του στην ταινία The Lone Ranger (Μοναχικός Καβαλάρης).

Η επίσης βραβευμένη με ‘Οσκαρ Χάλι Μπέρι με τις ερμηνείες της στις ταινίες The Call και Movie 43, ανταγωνίζεται την υποψήφια για Όσκαρ το 2012 Ναόμι Ουότς, με τις ερμηνείες της στις ταινίες Diana και Movie 43, για το Βατόμουρο της Χειρότερης Γυναίκας Ηθοποιού. Για αυτό το βραβείο είναι υποψήφιες και οι Λίντσεϊ Λόχαν, Σελένα Γκόμες και Τάιλερ Πέρι.

Ο Άστον Κούτσερ δεν έπεισε στον ρόλο του ως Στιβ Τζομπς, ενώ τη λίστα συμληρώνουν ο Άνταμ Σάντλερ και ο νεαρός Τζέιντεν Σμιθ.

Ο «βασιλιάς των Βατόμουρων» Σιλβέστερ Σταλόνε είναι υποψήφιος για 31η φορά για τους ρόλους του στις ταινίες Grudge Match, Bullet to the Head και Escape Match.

Το φιλμ Movie 43 είναι υποψήφιο σε πάνω από μία κατηγορίες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερης Σκηνοθεσίας, Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Χειρότερου Συνδυασμού Ηθοποιών.

Επίσης η ταινία Grown Ups 2 (Οι Μεγάλοι 2) με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ ακολουθεί με 3 υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερου Remake, Rip off or Sequel. Για τη Χειρότερη Ταινία είναι επίσης υποψήφιες οι After Earth, A Madea Christmas και The Lone Ranger.

Άλλες σημαντικές υποψηφιότητες είναι εκείνες της Λέιντι Γκάγκα και Κιμ Καρντάσιαν για τα Βατόμουρα του Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά και του υποψηφίου για βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτη Νάιτ Σιάμαλαν, αυτή την φορά για το βραβείο Χειρότερης Σκηνοθεσίας για την ταινία After Earth.

H 34η απονομή των Βατόμουρων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου – μια ημέρα πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ.