​Η Olivia Hussey γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή. Στα 26 της χρόνια υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία την «Παναγία» στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που την έκανε ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο, όμως, αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο της στην υποκριτική.

Σε ηλικία 15 ετών, το 1968, υποδύθηκε την Ιουλιέττα στην ιστορική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ο οποίος ήταν και αυτός που την ανακάλυψε.

olivia5

Ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες της, όπως η ταινία «Έγκλημα στον Νείλο» με την Μπέτι Ντέιβις και τον Πήτερ Ουστίνοφ. Τελευταίος ρόλος της ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα.

olviatereza

Ο πατέρας της Olivia Hussey ήταν Αργεντίνος τραγουδιστής του τάνγκο και η μητέρα της είχε ρίζες από τη Βρετανία και τη Σκωτία. Η ίδια μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες μέχρι τα 7 της, ενώ μετά μετακόμισε με τη μητέρα της στην Αγγλία και εκεί παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής.

olivia2

Η ηθοποιός έχει παντρευτεί τρεις φορές. Το 1971 παντρεύτηκε τον γιο του τραγουδιστή Dean Martin, τον ηθοποιό Dean Paul Martin,  με τον οποίο απέκτησε ένα γιο το 1973. Ο πρώτος της σύζυγος πέθανε και το 1980 παντρεύτηκε τον Ιάπωνα μουσικό Akira Fuse, με τον οποίο έχει ένα γιο, τον Max (1983).

olivia4

Το 1989 χώρισε με τον δεύτερο της σύζυγο και το 1991 έκανε τον τρίτο της γάμο, με τον Αμερικανό μουσικό David Glen Eisley, γιο του ηθοποιού Anthony Eisley. Τον Οκτώβριο του 1993, γέννησε μια κόρη, την India Eisley, που είναι σήμερα ηθοποιός.

olivia

Στα 63 της χρόνια εξακολουθεί να είναι όμορφη, παρά το εμφανές πέρασμα του χρόνου από πάνω της.

olivia3