Αν και έχει έναν τίτλο ομορφιάς στο βιογραφικός της, αποδεικνύει πως δεν είναι “Σταρ Ελλάς” μόνο στο… κάλλος αλλά και στο χαρακτήρα. Γιατί μπορεί να είναι χωρίς αμφιβολία μια πανέμορφη γυναίκα, όμως, είναι και ένα πολύ καλό παιδί. Η Ευαγγελία Αραβανή δεν κρατά κακίες σε κανέναν, σε αυτούς που την πλήγωσαν επαγγελματικά και προσωπικά και δεν διστάζει να πει: «Η τηλεόραση, όμως δεν μου έχει φερθεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε»!

Έχεις βγάλει λεφτά από το μόντελινγκ; Ναι. Ήμουν τυχερή γιατί είχα αμέσως πολλές προτάσεις, αλλά επίσης δούλεψα και σκληρά. Έχω αποδείξει στον κόσμο της μόδας τι άνθρωπος είμαι.

Εν αντιθέσει, η πορεία σου στα τηλεοπτικά δεν είναι και τόσο ομαλή…Ναι ισχύει.

Θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη; Ίσως είναι λάθος το ότι δεν έχω τις φαντασμαγορικές δημόσιες σχέσεις, τους κολλητούς στο κύκλωμα που λέγεται τηλεόραση. Όπως και στο μόντελινγκ, κάνω τη δουλειά μου, είμαι επαγγελματίας. Η τηλεόραση, όμως δεν μου έχει φερθεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Σε αυτά τα επαγγέλματα δεν χρειάζεται μόνο θάρρος αλλά και θράσος, που δεν έχω. Κάνω σταθερά βήματα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας άνθρωπος να μου δώσει την ευκαιρία. Αν και πήγα να πάρω κάποια «ευκαιριούλα», μου την έκοψαν ξαφνικά…