Η Μαρία Σολωμού φέτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά του Mega Μάνα Χ Ουρανού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε:

 Τι μάνα είναι η Κατερίνα(πρωταγωνίστρια της σειράς);
«Η Κατερίνα είναι κανονικότατη μαμά, η οποία έχει δύο παιδιά στην εφηβεία και περνάει καθημερινά έναν ολόκληρο Γολγοθά για να τα καταφέρει. Το θέμα είναι η γραφή που κουβαλάει αυτό το σενάριο, η αισθητική του χιούμορ της. Η Κατερίνα είναι δε μια τόσο κανονική μαμά, που πίστευα πως δεν θα υπήρχε κανείς που θα μπορούσε σε αυτό τον ρόλο να φανταστεί εμένα. Είμαι ερωτευμένη με τον ρόλο αυτής της μάνας!»
Δείχνεις να σε χαρακτηρίζει μια παρατεταμένη εφηβεία. Πώς τα έχεις καταφέρει και την έχεις κρατήσει μέσα σου τόσο ζωντανή;
«Δεν είναι κάτι που καταφέρνεις και το κουβαλάς μαζί σου με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο. Το να είναι ο άλλος αιώνιος έφηβος έχει να κάνει με την ψυχούλα του, είναι στάση ζωής, είναι φιλοσοφία. Σε ό,τι με αφορά, έχω παραδοθεί τόσο στο συναίσθημα της παρατεταμένης εφηβείας, το οποίο νιώθω γι’ αυτό και έτσι ζω, που ακόμα να πιστέψω ότι έχω γίνει μάνα. Για την ακρίβεια, ούτε και όσοι βρίσκονται γύρω μου –ακόμα και η δική μου μάνα– έχουν πιστέψει ότι έχω γίνει μάνα!», λέει στο tv Έθνος.