O γιος της Εθνικής μας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη, επιβεβαίωσε την είδηση πως ετοιμάζει μιούζικλ για την μητέρα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι σχεδιάζω κάτι μεγάλο για εκείνη, ένα μιούζικαλ που θα φωτίζει τον μύθο Αλίκη αλλά κι όσα έφερε και κουβαλούσε εκείνη πέρα από τη σκηνή. Το ζητούμενό μου είναι να φτιαχτεί κάτι αντάξιό της και τίποτα λιγότερο, για αυτό και προτιμώ να μην προχωρήσει αν δεν ‘κλειστούν’ οι καλύτεροι και αξιότεροι συντελεστές».

Στο τραπέζι των συσκέψεων, σύμφωνα με τη “Real”, έχουν πέσει αρκετά ονόματα, από ό,τι γνωρίζουμε, όπως για παράδειγμα αυτό του Νίκου Μαστοράκη κι ο Γιάννης Παπαμιχαήλ το επιβεβαιώνει. «Ναι, έχουν γίνει πάρα πολλές σκέψεις και πάρα πολλές συζητήσεις και το όνομα του Νίκου Μαστοράκη ανήκει σ’ αυτά που υπάρχουν για τη σκηνοθεσία, ενώ έντονα κουβεντιάζουμε και τα ονόματα του Σταμάτη Φασουλή και του Αλέξανδρου Ρήγα, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι της μητέρας μου, του Φωκά Ευαγγελινού, αλλά –σου τονίζω ξανά- δεν θέλω να βιαστούμε… Θέλω να ανεβάσουμε και πάλι στη σκηνή την Αλίκη, όπως της άξιζε και της αξίζει!».

Ο δικός του «ρόλος» όπως λέει ο ίδιος είναι «αυτός του παραγωγού και της… ψυχής της δουλειάς! Θέλω να έχω μια εποπτεία για να μην ξαναγίνουν λάθη όπως αυτό που έγινε με τη σειρά για εκείνη που ήταν μέτρια. Είχα γράψει το βιβλίο μου για την Αλίκη και βιάστηκαν να το κάνουν σειρά, ενώ δεν συνέτρεχε λόγος να υπάρξει πρεμούρα… Τους το είχα πει κι είχα διαφωνήσει, αλλά δεν με άκουσαν και με παραμέρισαν… Έγινε στο πόδι η σειρά και άνθρωποι που ήταν κοντά στη μαμά μου, αντί να τη διαφυλάξουν, έδωσαν το πράσινο φως!».

Η σειρά «Έχω ένα μυστικό» είχε γίνει στον Alpha με την υψηλή επίβλεψη του Λάκη Λαζόπουλου, μήπως αυτόν «φωτογραφίζει» μιλώντας για τους φίλους της μητέρας του; «Πίστεψέ με δεν θέλω να… φωτογραφίσω κανέναν και καμιά όρεξη δεν έχω να ανοίξω και πάλι νέα μέτωπα»! Πίστευα ότι θα διαφύλατταν τη μνήμη της και δεν το έκαναν, για να βγάλουν έναν «άσο» στο κανάλι!».

Θεώρησε λάθος την επιλογή της Παπουτσάκη για τον ρόλο της Αλίκης; Επιμένει στο ότι δεν θέλει να γίνει πικρός. «Έγιναν πολλά, αμέτρητα λάθη που δεν θα επιτρέψω να γίνουν! Για εκείνη κυρίως».