Για τον Αντρέα Μικρούτσικο, τον έρωτα στη ζωή της, τον γάμο και πολλά άλλα μίλησε, στο Down Town Κύπρου, η Σοφία Βόσσου.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όταν είδε το τρέιλερ της εκπομπής, «έφτυσε» δημόσια τον ΑΝΤ1, γιατί θεωρεί ότι δεν έτυχες της μεταχείρισης που σου αξίζει. Συμφωνείς μαζί του;


Είναι καλό να προωθούμε τους νέους ανθρώπους, αλλά πρέπει να σεβόμαστε και τους παλαιότερους και να εκμεταλλευόμαστε αυτά που μπορούν να προσφέρουν. Πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση.

Ήταν κάτι που είπε από μόνος του, ή ουσιαστικά μετέφερε ένα παράπονο που είχες εκφράσει εσύ σε ιδιωτική σας συζήτηση; 
Δεν έχουμε συζητήσει με τον Ανδρέα, γιατί δεν έχω τα τηλέφωνά του. Έχουμε τρία χρόνια να μιλήσουμε. Από τότε, δηλαδή, που επέλεξε να απομονωθεί, λόγω των προσωπικών του προβλημάτων, δεν είχαμε επαφή. Αρκεί να σου πω πως, όταν με πήρε η Εύη Δρούτσα, και μου είπε ότι τον έψαχναν από το Mega Κύπρου για το «Your Song», δεν ήξερα πώς να βοηθήσω και της έδωσα κάποια τηλέφωνα συγγενών του. Απλώς, ο Ανδρέας, όταν κάτι τον ενοχλεί, θα το πει φόρα παρτίδα!

Ο Ανδρέας, μιλώντας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είπε ότι όλα έγιναν εξαιτίας μιας λάθος υπογραφής. Θεωρείς ότι αν ήσασταν ακόμα μαζί, ίσως να τον εμπόδιζες να κάνει κάποιες λανθασμένες κινήσεις; 
Του είχα πει ότι δεν συμφωνώ με την κίνηση που ήθελε να κάνει, αλλά δεν με άκουσε. Ο Ανδρέας, όταν θέλει να κάνει κάτι, το κάνει. Ακόμα και στη φωτιά, αν το επιθυμεί, θα πέσει και κανένας δεν μπορεί να του αλλάξει γνώμη. Είναι έτσι ο χαρακτήρας του!

 Σου αρέσει στο «Your Song»;

Δεν τον έχω δει. Είναι τόσο εξοντωτικοί οι ρυθμοί που δουλεύω αυτή την περίοδο, που δεν έχω προλάβει να τον δω.

Αλήθεια, γιατί δεν παντρευτήκατε ποτέ; Σου είχε κάνει πρόταση γάμου; 
Ο Ανδρέας μου είχε κάνει πρόταση γάμου, αλλά δεν ήθελα να παντρευτούμε. Από τη στιγμή που μέναμε μαζί, τι θα άλλαζε; Για να τρέχουμε μετά στους δικηγόρους για να βγάλουμε το διαζύγιο; Με τον Ανδρέα έχουμε μία σχέση που παραμένει ανοιχτή, υπό την έννοια της αγάπης, και τον αισθάνομαι, όπως με αισθάνεται και εκείνος, οικογένειά μου.

Υπήρξαν άντρες στη ζωή σου, μετά τον Ανδρέα, που ήθελαν να σε παντρευτούν; 
Ναι, αμέ! Έχω παντρευτεί μία φορά, με τον πατέρα της Ερασμίας και χωρίσαμε στον ενάμισι χρόνο. Έκτοτε, δεν μου γεννήθηκε ποτέ η επιθυμία να ξαναπαντρευτώ. Τι αλλάζει σε μία σχέση, το χαρτί που λέει ότι είστε σύζυγοι; Η υπογραφή μπαίνει από την ψυχή. Από τη στιγμή που ήμουν με έναν άνθρωπο, θα έμενα όσο ήθελε η ζωή και ο Θεός.