O δημοφιλής ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την αγάπη του για την υποκριτική κι έκανε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τον πατέρα του.

«Την υποκριτική δεν πρόκειται να την αφήσω ποτέ, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Από παιδί ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πήγα στη Δραματική στα 15 μου χρόνια, παράλληλα με το εσπερινό γυμνάσιο και λύκειο. Αν δεν κάνω θέατρο πέφτω σε κατάθλιψη. Είναι τρόπος ζωής. Μου έλεγαν όταν ήμουν 4-5 χρόνων «τι θες να γίνεις» και απαντούσα «ηθοποιός»! Συνήθως τα παιδιά το λένε αυτό σε μεγάλη ηλικία. Πιτσιρικάς έγραφα κείμενα και μαζευόμασταν οι φίλοι από τη γειτονιά και ανεβάζαμε παραστάσεις» είπε ο Ορέστης Τρίκας στο περιοδικό “Υοu”.

Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν σε αυτό; «Η μητέρα μου ήταν πάντα θετική, με στήριζε. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να το ακούσει, ήταν και χωρισμένοι, οπότε δεν το έμαθε ποτέ. Μέχρι, δηλαδή, που έφυγε από τη ζωή δεν το έμαθε.»

Τον έχασες μικρός ή δεν είχατε καλές σχέσεις με τον πατέρα σου; «Κάποια στιγμή απομακρυνθήκαμε. Δεν του το είπα ποτέ και μετά που ξαναβρεθήκαμε πάλι δεν το είπα. Ακόμα και όταν έπαιζα στο θέατρο δεν τον κάλεσα.»

Η σχέση με τη μητέρα σου; «Την αγαπάω, με αγαπάει. Είναι μια γυναίκα που για μένα είναι μεγάλος ήρωας. Την έχω πολύ ψηλά, είναι μάνα με κεφαλαία γράμματα και φίλη. Από πιτσιρίκι τα λέμε όλα. Δεν έχω κρύψει κάτι ποτέ από τη μητέρα μου. Δεν χρειάστηκε να το κάνω…».

Ο Ορέστης Τρίκας

trikas