Το 1998 η τραγουδίστρια έκανε τα πρώτα της βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο ως ηθοποιός. Η Αγγελική Ηλιάδη έκανε ένα μικρό πέρασμα από τον κινηματογράφο και συγκεκριμένα στην ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες», που γυρίστηκε εκείνη την χρονιά, δίπλα στον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον Σάκη Μπουλά.

Η υπόθεση βασίζεται σε ένα μικρό κορίτσι που “κλέβει” την καρδιά του Γιάννη Ζουγανέλη, και δεν μπορεί να τη βγάλει απ’το μυαλό του. Πρόκειται για τρεις μπατζανάκηδες που ξεκινούν οδικώς για να κάνουν διακοπές με τις γυναίκες τους. Η απρόβλεπτη συνάντηση του ενός με την Αγγελική ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σταύρος Τσιώλης, είχε δηλώσει σε καθημερινή εφημερίδα για την Αγγελική Ηλιάδη: «Υπάρχει ένα θαυμάσιο κορίτσι, που του δώσαμε ένα τραγούδι και μαγευτήκαμε. Κοκκίνιζε με το παραμικρό. Κάποια στιγμή τη μάλωσα προκειμένου να είναι πιο συγκεντρωμένη και βούρκωσε. Ήταν αγνό πλάσμα. Πίστευα ότι θα κάνει καριέρα. Ήταν μια ισχυρή και σεμνή προσωπικότητα. Αισθανόμουν ότι θα κάνει καριέρα, αλλά δεν ήξερα αν θα ήταν σαν της Αλεξίου. Δεν ήξερα τι θα γίνει αν λόγω της ομορφιάς της παρασυρόταν από επιτήδειους της νύχτας. Πάντα τη σκέφτομαι με αγάπη».