Δημοπρατούνται τα προσωπικά αντικείμενα της Vivien Leigh

Δημοπρατούνται τα προσωπικά αντικείμενα της Vivien Leigh

Μια νέα δημοπρασία με αναμνηστικά αντικείμενα της Vivien Leigh πρόκειται να πραγματοποιήσει ο οίκος Sotheby’s.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν η Vivien Leigh ήταν μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου και θεάτρου του 20ου αιώνα, ενώ οι περισσότεροι μπορεί να την θυμούνται μέσα από τις  επιτυχημένες εμφανίσεις της στις ταινίες «A Streetcar Named Desire» και στο «Gone With the Wind».

Τώρα, 50 χρόνια μετά τον θάνατό της, τα προσωπικά της αντικείμενα, η συλλογή «The Vivien Leigh Collection» βγαίνει σε δημοπρασία από τους Sotheby’s του Λονδίνου και αποκαλύπτει μια πλευρά που λίγοι γνωρίζουν: την ιδιωτική ζωή της. Μια ολόκληρη συλλογή της ηθοποιού θα βγει προς πώληση, με πολλά chic vintage κομμάτια διαθέσιμα για το κοινό. Οι λάτρεις της μόδας θα ενδιαφερθούν σίγουρα για το Balmain σάλι της, τα σχέδια των κουστουμιών της, τα βραδινά δερμάτινα γάντια της ή τα Gucci γάντια της (τα οποία χάρη στον Alessandro Michele είναι πάλι πίσω στην μόδα).


Η συλλογή, που αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας της Vivien Leigh, περιλαμβάνει πίνακες κι έργα τέχνης, κοσμήματα, ρούχα, ημερολόγια, έπιπλα και άλλα αντικείμενα που φωτίζουν όλες τις πτυχές της ζωής της, από τα προπολεμικά χρόνια στο Λονδίνο μέχρι την παραμονή της στο Χόλιγουντ και τον θάνατό της το 1967. Πολλά κομμάτια που συλλέχθηκαν από τα σπίτια στην πόλη και την εξοχή, όπου έζησε με τον σύζυγό της Laurence Olivier, προσφέρουν νέα στοιχεία για την προσωπικότητα της αγαπημένης ηθοποιού.

H συλλογή της Vivian Leigh θα παρουσιαστεί στον οίκο δημοπρασιών Sotheby στο Λονδίνο στις 22 Σεπτεμβρίου και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

 

Scroll To Top