Ο Πάνος Ιωαννίδης παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του στο χώρο της μαγειρικής, για το Master Chef καθώς και για τις βραδιές που πέρασε στο κρατητήριο.

Γιατί πιστεύεις ότι σε διάλεξαν;

Όταν τους ρώτησα «Γιατί εμένα;» μου είπαν: «Αφενός μεν είσαι σοβαρός, αφετέρου δε είσαι γνώστης του αντικειμένου και ξέρεις τη δουλειά σου».

Ξέρουμε λοιπόν ότι ήσουν chef στην πρεσβεία της Δανίας, ότι ήσουν καθηγητής σε σχολή μαγειρικής, ότι έχεις περάσει από πρωινές εκπομπές και ότι δούλευες σε ιδιωτικά δείπνα. Έχεις δει πράγματα που δεν μπορείς να πεις ως private chef;

Πάρα πολλά πράγματα. Είμαι 17 χρόνια στο private cooking. Θα με έβρισκαν σε χαντάκι αν τα έλεγα.

Έχεις κάνεις δουλειές άσχετες με τη μαγειρική;

Σερβιτόρος, μπάρμαν, μοντέλο διαφημίσεων. Κάποτε επίσης, κοντά στα 16-17 μου χρόνια, πουλούσα κοσμήματα, που έφτιαχνα μόνος μου, σε πάγκο σε νησιά. Αλλά μετά με δέσανε γιατί δεν είχα άδεια και αναγκάστηκα να κοιμηθώ σο κρατητήριο.

Έχεις κάνει φυλακή δηλαδή;

Έχω περάσει τουλάχιστον τρεις βραδιές στο κρατητήριο της Πάρου. Η μία ήταν επειδή ήμουν κράχτης σε ένα bar και έφερνα τουρίστες και οι άλλες επειδή πουλούσα κοσμήματα. Δηλαδή, με έβγαζαν έξω και μετά από τρεις μέρες με ξαναέβαζαν για τον ίδιο λόγο.

Δεν θες να ανοίξεις δικό σου εστιατόριο;

Δεν υπάρχει μάγειρας που να μη θέλει να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Θα είχα πολλά να δώσω, αλλά μου λείπουν βασικά πράγματα για αυτό, κυρίως χρήματα. Δεν είμαι πολύ καλός στις business και στα οικονομικά. Δεν το έχω καθόλου.