H Ακαδημία ξυπνά και ένα μάθημα γυμναστικής είναι αρκετό για να τονώσει τους σπουδαστές και να τονίσει την αυτοπεποίθησή τους.

Λίγο αργότερα μπαίνουν στις αίθουσες για να κάνουν τα τελευταία μαθήματά τους πριν το live. Οι Καθηγητές τους, η Πολίνα κι ο Δεναχής, κάνουν έναν σύντομο απολογισμό για την απόδοση του καθενός ξεχωριστά.

Επισημαίνουν τα άτομα που τους ανησυχούν ως προς την απόδοσή τους στο τραγούδι και εστιάζουν στους πιο αδύναμους, πχ ο Ηρόδοτος, ο Σταύρος, η Δαλιδά, η Κατερίνα κι η Ειρήνη τους προβληματίζουν … όχι όμως μόνο αυτοί.

Σήμερα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ακαδημία και η ψυχολόγος Μαρία Χουδαλάκη, που θα συγκεντρώσει τα παιδιά στην πολυχρηστική αίθουσα και θα τους ζητήσει τις εντυπώσεις τους από την παραμονή τους στο Star Academy.

Η Φαίη ομολογεί ότι πιέζεται, όχι όμως στο βαθμό που περίμενε! Είναι άλλωστε εκρηκτική, όπως παραδέχεται, και στην καθημερινότητα με την οικογένειά της!

Η Μαρία Χουδαλάκη θα βάλει τους σπουδαστές σε διαδικασία ύπνωσης και πολλοί από αυτούς θα κλάψουν, όπως η Δαλιδά, περιγράφοντας αργότερα την εμπειρία τους.

Ο Στυλίστας Αντώνης Βοεράκος θα κάνει και αυτός το πρώτο του μάθημα. Ζητά από τα παιδιά να αξιολογήσουν την εμφάνισή τους, αυστηρά στυλιστικά, στο πρώτο live και τους λέει τη γνώμη του για τις επιλογές τους… Συζητούν διαφορετικά στυλ κι επιλογές που θα τους αναδείξουν περισσότερο.

Η Πέμπτη είναι μια μέρα με full πρόγραμμα κι έτσι, λίγο αργότερα, θα τους αναλάβει ο Νίκος Μαριάνος, ο χορογράφος, που τους ζητά να δοκιμάσουν μια χορογραφία για πρώτη φορά. Στη διάρκεια του μαθήματος κάνει αρκετές παρατηρήσεις στην Ελενα, που δυσανασχετεί φανερά … Θα εκφράσει την ενόχλησή της αργότερα σε κατ ιδίαν συζητήσεις με την Πολίνα, την καθηγήτρια φωνητικής και τη Δαλιδά.

Η Δαλιδά παίρνει ένα γράμμα από τη μητέρα της και συγκινείται πολύ, δε μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η μέρα φτάνει στο τέλος της κι οι Σπουδαστές κάνουν πρόβα στο ομαδικό τους τραγούδι για την έναρξη του live … Περισσότερα το βράδυ στις 9 στο EPSILON.