Υλικά (για 2 μερίδες)
2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού πατημένη καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ρύζι λεπτόκοκκο (“κοντό”)
50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
15 γραμμ. σοκολάτα τρούφα
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Βάζουμε γάλα και ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζεσταίνοντας το μείγμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιμένετε να βράσει και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο περίπου 1 ώρα, για ν’απορροφηθεί το γάλα (ή έστω το περισσότερο), ανακατεύοντας συχνά ενδιάμεσα.

Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα & ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Ανακατέψτε στο μίξερ, ή σε μπολ με ένα κουτάλι, το γιαούρτι με τον χυμό και προσθέστε πάνω από την κρέμα.

Πασπαλίστε με την τρούφα και σερβίρετε!