Ένα πολύ γευστικό και απολαυστικό γλύκισμα, με υλικά που γνωρίζετε. Ξεχωρίζει για την επιλογή πιο χαμηλών σε λιπαρά υλικών και την περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
1 φλιτζάνι φουντούκια
400γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
½ κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 καφέ εσπρέσο
2 μπανάνες

Εκτέλεση
Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι. Ψήνετε τα φουντούκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά να θρυμματίζετε στο μούλτι (αφήστε τα σε μικρά κομματάκια, μην τα κάνετε σκόνη). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί με το γάλα και τον καφέ. Παίρνουμε 6 γυάλινα ποτήρια και τοποθετούμε στον πυθμένα 2 κουταλιές της σούπας από το τριμμένο μπισκότο. Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα εσπρέσο, σύμφωνα με το neadiatrofis. Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε 2 κουταλιές τριμμένο φουντούκι και μετά άλλες 3-4 κουταλιές κρέμα εσπρέσο. Στην κορυφή βάζουμε ροδέλες μπανάνας και για στόλισμα μπορούμε να καρφώσουμε κομμάτια από μπισκότο.