ΥΛΙΚΑ

45 ml. λάδι καρύδας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι 1 1/4 κ.γ.
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
100 γρ. τριμμένη καρύδα
300 ml νερό
480 ml νερό καρύδας
400 γρ. ρύζι μπασμάτι
5 καρφάκια γαρύφαλλου
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1 ξυλάκι κανέλας
    Χρόνος Προετοιμασίας

40′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
6 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το λάδι καρύδας σε ένα βαθύ τηγάνι. Το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γυαλίσει, για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, το νερό καρύδας και το νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το κάρδαμο, το γαρύφαλο και την κανέλα, ανακατεύουμε για ακόμη μια φορά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση το μίγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι στην άκρη για 10 περίπου λεπτά με το καπάκι του σκεύους τοποθετημένο στο σκεύος. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά απο το ρύζι, το ανακατεύουμε και σερβίρουμε.