Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες)

3 ντομάτες

1 κρεμμύδι (μέτριο)

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό ή ένα κεσεδάκι τζατζίκι

½ ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι,

Ελαιόλαδο

salata thalias

Εκτέλεση

Αρχικά τρυπάμε με το πιρούνι τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τις ψήνουμε πολύ καλά στο grill ή στη φλόγα του γκαζιού, μέχρι να καεί η φλούδα της μελιτζάνας.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε. Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε στη βάση τις μελιτζάνες, στη συνέχεια κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες και τις τοποθετούμε πάνω από τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζουμε πάνω από τις ντομάτες Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά. Από πάνω ρίχνουμε στραγγιστό γιαούρτι ή τζατζίκι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και πασπαλίζoυμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 Extra tip

Το σημαντικό στην απλή αλλά νόστιμη αυτή συνταγή είναι να πετύχετε το ψήσιμο στις μελιτζάνες (να καεί η φλούδα τους) αλλά και στο τέλος να ανακατέψετε

 

Λίγα λόγια για το Θάλειας Μεζεδοτεχνείον
Η Θάλεια Καλαϊτζόγλου είναι αυτοδίδακτη μαγείρισσα και ήταν για χρόνια ιδιοκτήτρια του ομώνυμου ουζερί στη Τζια. Ήρθε πριν από περίπου δύο χρόνια με το γιο της στην Αθήνα, κουβαλώντας τα αρώματα και τις γεύσεις της μικρασιατικής καταγωγής της και έστησε έναν όμορφο και απλό χώρο στους Αμπελόκηπους, το Θάλειας Μεζεδοτεχνείον. Με καταγωγή από την Καισάρεια της Καππαδοκίας ετοιμάζει περίτεχνα συνταγές της μητέρας της, όπως παστουρμαδόπιτα, σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο, μπακαλιάρο με σπιτική σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, σαρδέλες «παντρεμένες», γαρίδες κανταΐφι, σαλάτα Θάλειας και ένα σωρό ακόμη παραδοσιακές συνταγές αλλά και παραδοσιακά γλυκά όπως σάμαλι.
Μία άκρως οικογενειακή υπόθεση σε ένα μεζεδοπωλείο που κερδίζει φανατικούς φίλους! (Κουτσικάρη 47, Αμπελόκηποι -πίσω από τον Άρειο Πάγο- Τηλ. 215 5207098)