Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 κολοκύθι 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3/4 συσκευασία έτοιμη σάλτσα ντομάτας 5-6 γεμάτες κουτ.της σούπας κατίκι Δομοκού ρίγανη θυμάρι βασιλικό αλάτι πιπέρι λάδι

 

Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε λαδάκι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τα μυρωδικά μας δηλαδή την ρίγανη, το θυμάρι και τον βασιλικό. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην μας κολλήσουν τα λαχανικά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente. Όταν δέσει η σάλτσα μας σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε. Με μία κουτάλα ζυμαρικών τα παίρνουμε σιγά σιγά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα έχουμε σουρώσει) και τα ρίχνουμε στη ζεστή σάλτσα. Ανακατεύουμε ώσπου τα ζυμαρικά να πιουν τα υγρά της σάλτσας. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα.