Υλικά:

1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης (600 γρ.)
1 συσκευασία πατάτες χωριάτικες ή κυδωνάτες Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
2 φινόκιο μικρά, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
100 ml ελαιόλαδο
600 ml ζωμός λαχανικών
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο (αν θέλετε)

Εκτέλεση:

1. Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τις αγκινάρες και τις πατάτες με τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τον άνηθο, αλατίζετε και βάζετε το μπούκοβο.
3. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.
Μια συνταγή του «Μπάρμπα Στάθης»