Τα ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα όλων και σας προτείνουμε μια συνταγή για να τα μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο και να τα συνδυάσετε με αγκινάρες.

Υλικά
  

500 γρ. πέννες
4 αγκινάρες
2 φρ. κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
150 γρ. φέτα τριμμένη
½ φλ. παρμεζάνα η πεκορίνο
½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
2 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη 
2 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση 

Βράζετε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και βράζετε άλλα 3 λεπτά.  Τέλος ρίχνετε τις πέννες, ανακατεύετε  καλά και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.