Υλικά:

Για την βάση της σαλάτας

200 γρ. ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
200 γρ. ντοματίνια
1 φλ. σπόρους ρόδι
1 κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες
2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
1/2 φλ. καρύδια ψίχα


Για την βινεγκρέτ

100 γρ. χυμός ροδιού
6 κ.σ. γρεναδίνη
4 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
200 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέσα σε ένα μεγάλο βάζο με βιδωτό καπάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο για μία ώρα και φτιάχνουμε την σαλάτα μας.
Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες πλένουμε και στεγνώνουμε την ρόκα καλά.

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα καρύδια.
Τοποθετούμε όλα σε μία πιατέλα ρίχνουμε από πάνω την βινεγκρέτ του ροδιού και γαρνίρουμε με τους σπόρους του ροδιού.

Καλή σας όρεξη.