Υλικά:

1 συσκ. μανιτάρια σε φέτες Μπάρμπα Στάθης 450 γρ
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 πατάτες (150 γρ) καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό (80 γρ) ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
100 ml λευκό κρασί (μισό νεροπότηρο)
600 ml ζεστό νερό (3 νεροπότηρα)
αλάτι – πιπέρι
100 ml κρέμα γάλακτος (½ νεροπότηρο)
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα (1 φλ.τσαγιού)

Εκτέλεση:

1. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το καρότο, το σέλερι, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν καλά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
2. Βράζουμε για 40΄ σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
3. Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και την περνάμε από ψιλή σήτα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα σέλερι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.