Νόστιμα καναπεδάκια,για όλες τις ώρες, με απλά υλικά, ιδανικά για κάποιο πάρτι ή μια φιλική συγκέντρωση. Είναι γευστικότατα και φτιάχνονται πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε τα!
Μερίδες : για 2 μπαγκέτες
Χρόνος προετοιμασίας : 25m
Χρόνος ψησίματος : 0m
Έτοιμο σε : 25m
Χρόνος αναμονής : 60
Υλικά
2 μπαγκέτες γαλλικές
500γρ. τυρί φέτα ή μανούρι σπασμένο με πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, διατηρημένες σε βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε την κάθε μπαγκέτα στα 3 και αφαιρείτε την ψίχα με τα δάχτυλα. Την κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα με το γιαούρτι, το ζαμπόν, την πάπρικα, την πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Γεμίζετε τα κομμάτια της κάθε μπαγκέτας με το μίγμα. Τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε 1 ωρίτσα στην κατάψυξη για να σφίξουν.
Βήμα 4
Βγάζετε τα κομμάτια από την κατάψυξη, τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλες.
Tip: Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα γιαούρτι-φέτα σε διαφορετικά μπολ και αντίστοιχα να μοιράσετε και τα υπόλοιπα υλικά σας όπως εσείς θέλετε για να φτιάξετε περισσότερα από 1 μίγματα
πηγή:olivemagazine.gr