Τι θα λέγατε για ένα μίνι τιραμισού το οποίο δεν θα σε γεμίσει θερμίδες και ενοχές; Δείτε πώς θα το φτιάξεις ακολουθώντας μια γνήσια ιταλική συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

1/2 φλ. γάλα
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλ. καφέ σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 μπράντι (προαιρετικά)
24 πολύ μικρά cookies
κακάο σε σκόνη

Ξεκινήστε βγάζοντας 4 ποτηράκια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα και το 1/3 φλ. ζάχαρης σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίξτε τους κρόκους αυγών με το υπόλοιπο 1/3 φλ. ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα βγάλτε το από τη φωτιά προσθέστε το μείγμα των αυγών σιγά-σιγά ανακατεύοντας.

Ξαναβάλτε το μείγμα του γάλατος στη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρρευστο.

Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίξτε μέσα το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το αλκοόλ. Βουτήξτε ένα-ένα τα cookies μέσα στο μείγμα του καφέ αφήνοντάς το για 10-15 δευτερόλεπτα. Βάλτε 2-3 cookies στον πάτο κάθε ποτηριού. Ρίξτε από πάνω 1/4 φλ. από το μείγμα του γάλατος. Ξαναβάλτε cookies και ξαναβάλτε από το μείγμα του γάλατος. Κάντε το ίδιο άλλη μια φορά. Βάλτε τα τιραμισού σας στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Πασπαλίστε, αν θέλετε με κακάο και σερβίρετε.

Πηγή:kl2real