Υλικά Συνταγής

Για τη μαρινάδα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 λάιμ
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι καγέν
1 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι

Για τα λαχανικά

1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 λάιμ
8 πίτες μεξικάνικες (flour tortillas)
1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ.
γουακαμόλε για το σερβίρισμα
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Για το γουακαμόλε
3 ώριμα αβοκάντο
1 λάιμ
1 μικρο κρεμμύδι
2 ντομάτες
3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι καγέν

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν. Στύβουμε το λάιμ.
Για το γουακαμόλε
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5′ στους 200ºC να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν.