Υλικά:

– 3 φιλέτα γαλοπούλας (στήθος), χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένα σε 6 μερίδες
– 150 γρ. Μανιτάρια σε Φέτες Μπάρμπα Στάθης
– 2 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– φλιτζάνι λευκό κρασί
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα
– ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γαλοπούλας. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
2. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι τα υγρά τους να εξατμισθούν. Σβήνετε με το κρασί. Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 3΄. Προς το τέλος, βάζετε μέσα στη σάλτσα το τυρί και τα φιλέτα για να πάρουν γεύση. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Μια συνταγή του «Μπάρμπα Στάθη»