Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 βανίλια
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση

Για το κέικ με ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε: καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους και ακόμα και φρούτα. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να παραγεμίσουμε τη φόρμα μέχρι πάνω, αφού η πίτα θα φουσκώσει. Ψήνουμε το κέικ με ξηρούς καρπούς στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό θα πρέπει να βγει «καθαρό». Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.