Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα ενθουσιαστείτε με το συνδυασμό των μπαχαρικών και των μυρωδικών. Είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το προσφέρετε είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως.
Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι (1.000 – 1.100 γρ), φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
100 ml ελαιόλαδο
2 – 3 καρφάκια γαρίφαλο
5 – 6 κεδροκούκουτσα
1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι μαύρου πιπεριού
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 φλιτζάνι (200 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το τουλπάνι με τα μπαχαρικά και μυρωδικά και την ξερή ρίγανη (αν χρησιμοποιήσετε ξερό θυμάρι το βάζετε χύμα στην κατσαρόλα, μαζί με την ξερή ρίγανη). Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνετε το κρασί, τις ελιές και τις φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση.