Υλικά

4 πατάτες
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι.  Τις αφαιρείτε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τις πατάτες.Μοιράζετε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες.Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνετε τη γραβιέρα τριμμένη.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.