Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή που θα  σας ενθουσιάσει. Φτιάξτε ταρτάκια με σπαράγγια και απολαύστε την πλούσια γεύση τους. 

Υλικά

2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
16 σπαράγγια ολόκληρα καθαρισμένα στη βάση τους
4 ρίζες φινόκιο καθαρισμένες και κομμένες σε 4 τεμάχια η καθεμία
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. φέτα
½ φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε μπολ τη φέτα με το ανθότυρο, το γάλα και τον δυόσμο λιώνοντάς τα με ένα πιρούνι. Σοτάρετε τα σπαράγγια σε τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε και σοτάρετε το φινόκιο για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ανοίγετε τα δύο φύλλα της σφολιάτας και κόβετε το καθένα σε 4 κομμάτια. Ανασηκώνετε τις άκρες τους και σχηματίζετε 8 ταρτάκια. Τοποθετείτε τις τάρτες σε βουτυρωμένα ταψιά και μοιράζετε σε αυτές από 2 σπαράγγια και 2 τεμάχια από το φινόκιο. Περιχύνετε με το μείγμα του τυριού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.