Υλικά

125 γρ. κουβερτούρα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα
½ φλ.καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
4 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Πριν βράσει την κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Σπάτε τα μπισκότα και τα προσθέτετε στη σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτετε τα καρύδια και το λικέρ. Βάζετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε με το χέρι το σχήμα σαλαμιού. Τυλίγετε γύρω από το σαλάμι την λαδόκολλα σφιχτά και στρίβετε τις άκρες, έτσι ώστε να μοιάζει με καραμέλα. Αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει.