Υλικά:

– 1/2 κιλό κιμά
– 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
– 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
– 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 4 κουταλιές σέλινο ή σέλερι ψιλοκομμένο
– 3 πατάτες μέτριες
– 2 καρότα
– 2 κουταλιές λάδι
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγο αλεύρι
– 5 κούπες νερό
– 1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι
– 2 αυγά
– 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πατάτες το σέλινο και τα καρότα και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο βούτυρο να βράσουν με κλειστό καπάκι για περίπου μισή ώρα.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε, τα τοποθετούμε ε το ένα πλάι στο άλλο και τα αφήνουμε.

3. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα που ήδη έχουν μισοβράσει τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν, άλλα 30′ περίπου.

4. Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την από τη φωτιά. Την σερβίρουμε ζεστή.