Εάν νηστεύετε και θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό εμείς σας προτείνουμε τη νηστίσιμη μπουγάτσα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε εμφάνιση και γεύση από την κανονική μπουγάτσα.

Υλικά

4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
κανέλα
2 κ.σ μαργαρίνη

Εκτέλεση

Βράστε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέστε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά να δέσει η κρέμα σας.Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράξτε ελαφρά το φύλλο και ψήστε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα σας. Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε.