Υλικά Συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας πολίτικο της
1/2 φλ. ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
500 γραμ. πένες ή κοφτό μακαρόνι


Για τη σάλτσα κιμά

3 κ.σ ελαιόλαδο
700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ πελτέ
400 γραμ. τριμμένη ντομάτα
1 δαφνόφυλλο
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ με τυρί και αυγό (σάλτσα Μορνέ)

100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κρεμμύδι ξερό
2 γαρίφαλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αβγά
1 φλ. κεφαλοτύρι
λευκό πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και ροδίζουμε τον κιμά για λίγα λεπτά να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το καρότο, και αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ελάχιστο νερό, και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί και να πιεί όλα τα υγρά του. Θέλουμε να στεγνώσει καλά, θα χρειαστεί 30 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο argiro.gr