Υλικά:

250 γρ. αλεύρι 00
1/2 κ.γ. αλάτι
120 γρ. γιαούρτι
120 ml γάλα
1 κ.σ. κόκκινο ζελέ τροφίμων
110 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
2 αυγά
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. ξύδι

Για τη γέμιση και την κάλυψη:

225 gr τυρί κρέμα
225 gr από μασκαρπόνε
115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια αλεύρι καρύδας


Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο ταψάκια είκοσι δύο εκατοστών.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοκκινισμένο με μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και το κόκκινο χρώμα.
Σ’ ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια με τη ζάχαρη.
Δουλεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τ’ αυγά ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε εναλλάξ τρεις φορές το αλεύρι και το κόκκινο μείγμα στην κρέμα βουτύρου μας.
Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε το ξύδι και την μαγειρική σόδα και το αφήνουμε μέχρι να κάνει φουσκαλίτσες.
Αμέσως μετά το βάζουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε γρήγορα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και βάζουμε στο φούρνο. Το αφήνουμε για εικοσιπέντε λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Το ιδανικό θα ήταν να ετοιμάσουμε τη βάση του κέικ από το
προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον μερικές ώρες πριν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει αρκετά να γίνει σαντιγί.

Κόβουμε την κάθε βάση στα δύο και έτσι έχουμε τέσσερις δίσκους. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σ’ ένα πιάτο κι απλώνουμε την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για τους τέσσερις δίσκους. Καλύπτουμε έτσι όλη την τούρτα μας. Εγώ έβαλα στην άκρη μικρά κομματάκια από το κέικ και διακόσμησα με αυτά και με το αλεύρι καρύδας.

TIP: Η τούρτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοπεί.