Υλικά:

1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
8 φύλλα φασκόμηλο
8 φύλλα βασιλικός
4 κλωνάρια θυμάρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1/4 φλ. μαϊντανός
1 φλ. ρόκα
1/2 kg κιμάς γαλοπούλας
4 φλ. ντοματοπολτός
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψε το κρεμμύδι και μαζί με το σκόρδο, τα βότανα και τη ρόκα πέρασέ τα από το μπλέντερ.

Ζύμωσε καλά το μείγμα με τον κιμά και αλάτι με πιπέρι.

Πλάσε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια (σαν του γκολφ).

Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε τον ντοματοπολτό με λίγο νερό και αλάτι με πιπέρι.

Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα, “κάψε” το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα (2-3 λεπτά η κάθε πλευρά).

Μόλις τηγανιστούν οι κεφτέδες, ρίξε τους στη σάλτσα που σιγοβράζει και κάλυψέ τους.

Άφησε να μαγειρευτούν ελαφρώς για μισή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να είναι πλήρως ψημένο το φαγητό.

Σέρβιρέ τα με ζυμαρικά, noodles ή φρέσκα λαχανικά!