Υλικά:

¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1 κεσέδακι γιαούρτι
3,5 κούπες αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
½ κούπα χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 λεμόνι το χυμό για το γλάσο
5 κουτ. σ. άχνη ζάχαρη για το γλάσο λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί
κι αυτό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό προσοχή γιατί φουσκώνει και αδειάζουμε το διάλυμα στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Αδειάζουμε σε φόρμα στρογγυλή καλά λαδωμένη και αλευρωμένη.

Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ψησίματος, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και ελέγχουμε αν βγαίνει η λάμα καθαρή το βγάζουμε.

Αφήνουμε να σταθεί δέκα λεπτά μέσα στη φόρμα αφού το βγάλουμε από το φούρνο, και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Τέλος ρίχνουμε και το γλάσο λεμονιού.

Γλάσο λεμονιού

Στο χυμό ενός λεμονιού διαλύουμε 5-6 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε και έτοιμο το γλάσο για κέικ.

Tips

Αν δεν σας αρέσει πολύ το γλάσο λεμονιού απλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.