Υλικά Συνταγής

1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
125 γρ. μοτσαρέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

10 μέτριες πατάτες
δεντρολίβανο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.

Διαβάστε τη συνέχεια στο argiro.gr