Υλικά:

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 1/2 φλ. κριθαράκι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 φλ. καλαμπόκι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
2 κ. σούπας βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.

Πρόσθεσε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για δύο λεπτά.

Ρίξε το κρασί και ξύσε τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσεις ό,τι μπορεί να έχει κολλήσει και ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό.

Πρόσθεσε μια κουτάλα από τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το ζυμαρικό να τον απορροφήσει τελείως.

Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να βάλεις το μισό ζωμό και τότε πρόσθεσε και το καλαμπόκι.

Έπειτα, πρόσθεσε σιγά- σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και το κριθαράκι να γίνει κρεμώδες, για περίπου 15 λεπτά συνολικά.

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα, το βασιλικό, το βούτυρο και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.

Σέρβιρε αμέσως με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.