Υλικά

1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
μάραθος
ζωμός ψαριού
2 κύβοι βούτυρο
3 σταγόνες λάδι τρούφας
1 σφηνάκι ούζο
4 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κουταλιές σούπας μελάνι σουπιάς
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε αρχικά το τριμμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και το μαϊντανό σε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό του ψαριού ανακατεύοντας πάντα και περιμένοντας να τον απορροφήσει το μίγμα μας κάθε φορά.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου τελειώσει ο ζωμός μας και βράσει το κριθαρότο μας.

Τέλος ρίχνουμε και το μελάνι σουπιάς και ανακατεύουμε εκ νέου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας τώρα το βούτυρο, το μάραθο ψιλοκομμένο και τις σταγόνες από το λάδι τρούφας.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.