Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό φρέσκα φασολάκια λεπτά πράσινα
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κολοκυθάκια πράσινα χοντροκομμένα
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα φασολάκια μαζί με τις πατάτες, και τα κολοκυθάκια, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια, σε κύβους τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.

Προσθέτετε και τα φασολάκια μαζί με τις πατάτες. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν επί 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρετε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.