Υλικά Συνταγής

Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα

1 ασπράδι αυγού
12 ροδοπέταλα φυσικά
όχι ανθοπωλείου – ραντισμένα
1/4 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το γλάσο τριαντάφυλλου
1½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
3 κ.γλ. ροδόνερο
1 κ.σ. βραστό νερό
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα: Βάζουμε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάμε με σύρμα να φουσκώσει. Με πινέλο αλείφουμε τα ροδοπέταλα με ασπράδι. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

2. Ετοιμάζουμε το γλάσο τριαντάφυλλου: Σε μπολ βάζουμε την άχνη, το ροδόνερο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το γλάσο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να το φέρουμε στο χρώμα που επιθυμούμε.

3. Περιχύνουμε τα cupcakes με το γλάσο και πριν στεγνώσει κολλάμε από ένα ζαχαρωτό ροδοπέταλο.

Πηγή: argiro.gr