Υλικά

8 αυγά

½ φλιτζάνι γάλα

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ,

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου

2 φλιτζάνια σπανάκι

⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουνε το φούρνο στους180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα τυριού και την άλλη μισή την κρατάμε για αργότερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύομε για περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα με νερό μαγειρεύουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Αφού περάσουν 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί, περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μίγμα με το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μαζί με τα αυγά και το υπόλοιπο τυρί και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και σερβίρουμε.