Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μία ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μεσογειακή διατροφή.Εάν είστε παράλληλα λάτρεις των θαλασσινών, τότε ετοιμάστε χωρίς αναβολή το πιάτο που σας προτείνουμε και απολαύστε το με καλή παρέα. 

Υλικά

18 γαρίδες Νο 1
6 μέτριες ντομάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
μερικά φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου
½ ποτηράκι λευκό κρασί
φρεσκοτριμμένο τυρί
αλάτι
για το πέστο  βασιλικού θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σταγόνες μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε. Κατόπιν, τις ανοίγετε λίγο στη ράχη και αφαιρείτε το έντερό τους με μια οδοντογλυφίδα. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις γαρίδες να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Τις αφήνετε να ψηθούν ώσπου να απορροφηθεί το κρασί. Διατηρείτε τις γαρίδες ζεστές.Για να ετοιμάσετε το πέστο, βάζετε στο μπλέντερ το κουκουνάρι και τη μισή ποσότητα λαδιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και τα φύλλα βασιλικού. Τα χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε στο μείγμα το ξίδι και την παρμεζάνα και συνεχίζετε το χτύπημα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, συμπληρώνετε 2-3 κουταλιές νερό ώστε να γίνει πιο υδαρές. Δοκιμάζετε το πέστο και, αν χρειάζεται, αλατίζετε. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις απλώνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Τοποθετείτε τις γαρίδες από πάνω και περιχύνετε με το πέστο βασιλικού. Τέλος, διακοσμείτε με δυόσμου και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!